Muodonmuutos prosessi -22kg!

Heippatirallaa taas täälläkin puolella!
Olen pitkään jo haaveillut tän tekstin kirjoittamisesta ja julkaisemisesta, sillä tämä on ollut yksi elämäni parhaimmista päätöksistä. Toisaalta tekstin julkaiseminen hiukan jännittää.

Eli siis:

Viime tammikuussa vaakamittari alkoi näyttää uhkaavasti huomattavaa ylipainoa. Tiesin, että ongelma oli ollut pitkäaikainen, ahmimisien ja liikkumattomuuden takia. Muistan kuinka minua ahdisti vuosia sitten, kun vaaka näytti yli 70 kiloa. Silloin olin päästänyt itseni vielä parisenkymmentä kiloa lihavemmaksi.

Kun vaaka näytti tammikuun alussa sitä pelottavinta numeroa, 90kg, päässäni rasahti. Rupesin pohtimaan, että haluanko jatkaa tässä epäterveellisessä kierteessä, lihoa, lohtu syödä ja lihoa taas. Vai haluanko elää terveellistä, normaalivartaloisen elämää, energisenä ja hyvinvoivana. Halusinko parantua, vai halusinko jatkaa sairastamista.

Tämä päätös ei missään tapauksessa tullut minkää muun ihmisen vaikutuksesta, että joku olisi haukkunut tai sanonut minua lihavaksi, vaan omasta päätöksestäni. Halusin, että kehoni näyttäisi erilaiselta. Halusin terveen ja hyvinvoivan kehon. Halusin voimakkaan ja kestävän kehon. Ja minä pystyin siihen.
                                                              Minä helmikuu 2017


Moni ihminen on sitten tullut kysymään, että miten minä pystyin siihen?

No, tuohon vastaaminen ei ole mikään pikku juttu. Aluksi oli vaikea hyväksyä se, että muutos ei todellakaan tule tapahtumaan nopeasti. Alussa oikein haaveilin, kuinka jo parinviikon päästä olisin kymmeniä kiloja laihempi, tai edes sen näköinen. Laihdutus on mielestäni väärä sana kuvaamaan prosessiani. Pidän tätä enemmänkin elämäntapa muutoksena.

Ajattelin silloin, että pikaisella parinviikon vähäkalorisella dietillä laihtuisin tarpeeksi, ollakseni unelmien kesäkunnossa. Blah. Jos aikoo pudottaa paljon ja pysyvästi siihen ei mikään nopea dieetti auta. Monesti dietin aikana paino tippuu nopeasti ja dieetin loputtua kilot tulevat kaksinkerroin takaisin.Aloitin itse painonpudotukseni liikkumalla normaalia enemmän (eli käytännössä liikuin pari kertaa viikossa jotenkin, sillä aikaisempi liikuntatausta oli ihan surkea :D)  Jätin herkut vain yhdelle päivälle viikossa. Aikaisemmin saatoin syödä jokapäivä useampien tuhansien kaloreiden edestä herkkuja normiruuan päälle.

Pikkuhiljaa nostin liikunnan määrää, sillä kiinnostuin liikunnan tuomasta hyvänolon tunteesta. Suorastaan rakastuin siihen, että sain pistää itseni koetukselle ja kokeilla mihin kaikkeen pystyisin fyysisesti. Itselläni on niin päättäväinen pääkoppa, että kestävyysliikunta alkoi tuntumaan omalta.

Toukokuussa olin jo päässyt -8kg ja oloni oli fyysisesti sekä henkisesti parempi. Siihen asti tekemäni tulos toi minulle lisää motivaatiota ja halua jatkaa. Silloin törmäsin ihan sattumalta facebookissa Heini Väisäsen ( My Bodybower) juoksukurssin demo tapahtumaan. Kiinnostuin siitä ja päätin lähteä katsomaan.

Myös demo tapaamisella sai joitain vinkkejä juoksemiseen, esim. alkulämmittelyn saralta. Lopuksi siinä oli perus kuupperin testi, josta suoriuduin omaa ikätasoani kohti keskitasoisesti. Olin ylpeä itsestäni, että olin saanut nostettua kuntoani jo niin hyväksi ja demotunti antoi minulle niin syvästi motivaatiota, että päätin liittyä juoksukurssille.

Kurssi kesti muistaakseni viisi viikkoa ja sen aikana opimme juoksu tekniikkaa ja tehokeinoja, syke tasoja ja kaikkea muuta hyödyllistä. Silloin kuulin myös tästä kehonmuokkauskurssista ja se pisti heti ajatuksiin mielenkiinnon.

Kesä meni aikalailla juostessa 10 kilometrin ohjelmaa ja välillä salilla käyden. Heinäkuun lopulla juoksin ihan vahingossa kympin ja kuulin kavereideni hehkuttavan osmohölkkää. Päätin, että olisihan se kymppi ihan kiva kokeilla, että miten ryhmäpaineessa pärjää ja kolmas sija sieltä pamahti!


                                                           3 sija osmohölkässä syyskuu 2017

Jossakin vaiheessa kesällä päätin, että pyydän kaikilta sukulaisilta rahaa syntymäpäivälahjaksi, jotta saisin maksettua itselleni Heini Väisäsen pitämän kehonmuokkauskurssin, ja jostakin kummallisesta syystä sain tarvittavan määrän rahaa kokoon! Odotin kurssin alkua kuin kuuta nousevaa koko elokuun! :D

Kun syyskuussa kurssi alkoi painoni oli laskenut jo vähän yli 15 kiloa. Olin juossut koko kesän noin neljä kertaa viikossa. Kuntosaliharjoittelu oli oikeastaan jäänyt pois, sillä tunsin, ettei minun kannata sinne yksin lähteä riuhtomaan itseäni, varsinkin kun minulla ei ollut mitään hajua miten liikkeet tehdään.

Asetin kurssin ajaksi itselleni tavoitteeksi -10 kiloa ja kiinteytys. Kurssin aikana opin paljon ravitsemuksesta, kuntosalilaitteiden käyttämisestä ja oikea oppisista tekniikoista sekä tehokeinoista. Saimme kurssin alussa henkilökohtaiset ruokavaliomallit mistä oli minulle todella paljon hyötyä, sillä vasta silloin tajusin, että syön liian vähän. Kurssin kuluessa saimme  myös käyttöömme useamman kuntosaliohjelman.

Tapasimme ryhmän kanssa kerran viikossa. Yleensä treenasimme uutta ohjelmaa, mutta joskus myös teimme jotain muuta, esim. kävimme ruokakaupassa Heinin ohjeistuksella ja katsoimme, mitä eri ruoka-aineet sisältää. Opin siltäkin reissulta todella paljon uusia asioita!

Olen kaiken kaikkiaan iloinen, että kurssiin sijoittamani rahat eivät menneet hukkaan, vaan ne antoivat uusia suuntia ja tavoitteita, tietoa sekä osaamista. Aion todellakin jatkossakin hyödyntää Heinin My Bodybowerin  tarjoamia palveluita kuntosaliharjoittelun ja ehkä joskus muunkin liikkumsen ohessa. Tässä linkki My bodybowerin verkkosivulle, josta voit katsoa itsellesi sopivia valmennuksia tai muita juttuja: https://www.mybodypower.fi/


Vuosi sitten en olisi voinut kuvitellakkaan, että rakastaisin liikkumista näin paljon. Nyt siitä on tullut terveellinen elämäntapa ja tunteiden purkamiskeino. Kun treeni sujuu ja ruokaa saa tarpeeksi arki sujuu paljon helpommin ja tehokkaammin kuin aikaisemmin. Muunmuuassa myös psyykkiset oireiluni ovat vähentyneet huomattavasti.

Omalta osaltani laihduttamiseni on ollut lähinnä itsensä ylittämistä, oikeastaan ihan samalla tavalla kuin juostessakin: kun pää sanoo, että pitäisi lopettaa, luovuttaa, niin silti pitäisi vielä yrittää jaksaa. Kyse oli itseni ylittämisestä, tavoitteissa pysymisestä. Minä uskon, että ihminen pystyy ihan mihin vain, jos sitä vain tarpeeksi paljon haluaa! :)

Laitan tähän loppuun vielä muutamia kehityskuvia.

                                           Kehityskuva tammikuu --> heinäkuu                                           Tammikuu --->  joulukuu (kuva väärinpäin XD)

Minusta yksi tärkeimmistä asioista tämän prosessin aikana oli myös se, miten kasvoin henkisesti. En siis muuttanut pelkästään ulkokuortani, vaan myös sisimpääni, ajattelutapaani. Olen paljon iloisempi, nautin asioista ihan eri tavalla. Pidän kehostani enemmän. Olen kaikin puoli paljon hyvinvoivampi kuin vuosi sitten.

Hyvää joulua teille kaikille!
Nähdään taas uuden tekstin parissa ensiviikolla ;)


- Sinttumariaminttu
Seuraa minua myös muualla!
 Snabchat: sinttumaria
Instagram: sinttumaria
Facebook: sinttumariaminttu

Yhteydenotot: sinttumariaminttu@gmail.com


Kommentit

  1. Vau! Näytät tosi upealta ja huomaa kyllä että oot tehny työtä ton vartalon eteen❤

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! Kyllä, todellakin tätä kroppaa varten on saatu tehdä töitä ihan urakalla. Hyvään kuntoon ja omaan unelma kroppaan on vielä matkaa, mutta pää asia on että itse nauttii tekemästään! :)

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tuhkasta nousi Mansikkatyttö

Hei Pieksämäki!