Tunteet 2: Miten selvitä hankalista tunteista?

Heräät aamulla ja huomaat olevasi todella kärttyinen. Menet keittiöön  ja keität itsellesi kupin kahvia, mikä päätyy kuitenkin lopulta lattialle ja osittain yöpaidallesi. Siivoat jälkiäsi hiljaa murahdellen ja annat kahvin olla. Menet vaatekaapille etkä löydä päällesi mitään päällepantavaa. Lopulta sinun tekisi mieli vain huutaa ja itkeä, nukkua koko päivä pois. Tuttua? Ainakin minulle!


                                          
Ajatuskuva lainattu toiselta verkkosivulta. 
                                                 (pääset sivulle klikkaamalla TÄSTÄ)


Voimmeko kuitenkin vaikuttaa tunteisiin ? Mikä ohjaa toimintaamme tunteen mukaisesti? Henkilökohtaisesti vastaukseni on kyllä. On omalla vastuullamme olemmeko tunteiden vietävissä vai ohjailemmeko itse omia ajatuksiamme. Tottakai ei ole hyvä asian vain velloa vanhoissa asoissa tai miettiä miksi tämä tunne nyt tuli, mutta joissain tapauksissa se voi olla hyväkin juttu. 
              Niinkuin olen aikaisemmassakin tunne "kornerissa" puhunut, että mikään tunne ei sinänsä ole paha. Jollakin tunteella on jokin tarkoitus jokapäiväisessä, tärkeässä elämässä.  Ilman niitä emme voisi puolustaa itseämme tai muita. Emme välttämättä osaisi ajatella asioita niin monesta näkökulmasta kuin oikeasti olisi tarvis.
              Mutta mitä sitten teen, jos tunteet alkavatkin ohjailla omaa ajatuskulkuamme, emmekä pysty ajattelemaan sinä "järkevänä omana itsenään".Silloin on hyvä etsiä joku läheinen ystävä tai joku muu luotettava henkilö ja miettiä asioita. Oletko kuitenkin vain sokea totuudelle koska tunteet vievät sinua ajattelemaan asiaa väärästä näkökulmasta?(c) Jenna Herranen
Ohjailevatko tunteet ajatuksiasi ja toimintaasi?


Joskus kun koen valtavasti tunteita, oli ne sitten niitä hankalia tai helpompia, koen parhaaksi kääntyä vähän sisäänpäin ja miettiä, mitä minä voisin tehdä toisin? Mitä minä voisin tehdä, että kokisin oloni paremmaksi? Mistä tämä tunne tulee? Mitä se tarvitsee?
              Joskus hankalien tunteidenkin, kuten vihan ja agressiivisuuden takaata saattaa löytyä jotain mitä et ajatellut sen olevan, kuten yksin jäämisen pelkoa tai hylkäyksen tunnetta. Silloin tunteista voi olla helpompi päästä eroon puhumalla jonkun kanssa, jonka tiedät ymmärtävän sinua. Minkään tunteiden kanssa ei tarvitse olla yksin. 


Joskus pelkäät pimeää, mutta mikä voisi olla kauniinpaa kuin tumma taivas ta tähdet.
Pelkäät, että teet virheitä, jokainen tekee!
Pelkäät menneisyyttäsi. Se on jo mennyt, sitä et saa takaisin.
Kuva otettu Täältä 
No, miten niistä hankalista tunteista sitten selviää?

Noh, jokaisella on varmasti näitä omia keinoja selvitä arjesta ja tunteista, mutta minulle näiden tunteiden kanssa pärjääminen ja oleminen ei ole ollut itsestään selvyys. 
    
Parhaiten selviän, kun hyväksyn sen tunteen. Hyväksyn sen, että minä tunnen näin. Se on normaalia, suorastaan inhimillistä ja se on sallittua. Mikään tunne ei ole väärä. EI ole olemassa vääriä tunteita.

Hengitän muutaman kerran syvään, itken  jos siltä tuntuu, raivoan jos sille päälle satun.

Näytän miltä minusta tuntuu. Kerron läheisilleni miltä minusta tuntuu.

Nämä ovat minulle toimivia keinoja. Näin minä selviän hankalista tunteista.Hyvää alkavaa kevättä lukijoilleni!

- Sinttumariaminttu


Pst. Ensiviikkolla on luvassa eka ruoka-korneri!


Psst! Tilaa mun blogi suoraan sun sähköpostiin klikkaamalla blogin yläosassa olevaa TILAA nappulaa, niin et ikinä jää paitsi mun uudesta tekstistä! (ilmainen)
                

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tuhkasta nousi Mansikkatyttö

Osmon Superhölkkä, 3-sija!

Muodonmuutos prosessi -22kg!