Motivaatio

Päätät aloittaa laihdutuksen. Lisäät liikuntaa ja tarkkailet syömistäsi. Ensimäiset viikot sujuvat kuin siivillä ja tulosta syntyy huikeasti. Sitten tuleekin pääsiäinen ja huomaat, että kaikki tekemäsi työ itsesi eteen vaan jää. Kilot tulevat takaisin ja motivaatio häviää. Kuulostaako tutulta? - Sama täällä!

Kuva lainattu menaiset lehden facebook-sivulta.

Itse olen kuitenkin reilun vuoden aikana oppinut, ettei kannata stressata juhlapyhien takia. Kyllähän sitä tuli itsekkin herkuteltua jouluna, ehkä hiukan liikaakin, mutta mitä väliä. Paino nousi muutaman kilon, mutta kun arki alkoi ja aloin syödä ja liikkua normaalisti, kilot hävisivät viikossa. 
            
             Laihdutus ei ole väliaikainen tradikaali muutos, vaan elämäntapa. Kyseessä on siis elämäntapojen muutos terveellisempiin tapoihin. Liikkunnan ei pitäisi olla "pakkopullaa". Liikuntaakin kun voi harrastaa niin monella muullakin tapaa, kuin vaan juoksemalla tai kuntosaliharjoittelulla. 
             Kun itse löysin tämän balanssin ruokailun ja liikunnan välillä, huomasin, että oma oloni on monella tapaa paljon parempi: olen energisempi, iloisempi ja jaksavampi. Näitä tavoitteita on paljon vaikeampi saada kuukauden kitudieetillä. Kun pidän motivaation aiheena energisyyden ja paremman olon, pysyy motivaatio tasaisena. Tottakai myös tulokset motivoivat jatkamaan.
             Monesti tarvitsemme pienen tönäisyn, että  löydämme tämän balanssin, ja silloin olisi hyvä kysyä apua ammattilaiselta. Ainakin Pieksämäellä on todella hyvät personal trainerit ja ravitsemusterapeutit. Kun syömisessä on jokin ongelma, ei sen kanssa kannata jäädä yksin -varsinkaan kun apua on tarjolla.
            Itseäni kaikista eniten motivoi liikkumaan taukojen jälkeen liikkunasta tuleva hyväolo. Jos minua ahdistaa, menen salille ja puran sen sinne. Olen ollut todella onnellinen kun olen löytänyt liikunnasta liikkumisen ilon. Vinkkinä sen löytämiseen voin sanoa, että sinun pitää myös antaa itsellesi lupa tuntea hyvää oloa liikunnasta.

Tiivistettynä neuvoni: Anna itsesi nauttia juhlapyhistä ja niiden ruokailuista. Kun arkena palaa takaisin normaaleihin rytmiin ei viikonlopun syömiset näy missään.

Hyvää ja motivoivaa kevättä lukijani!

- Sinttumariaminttu

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tuhkasta nousi Mansikkatyttö

Osmon Superhölkkä, 3-sija!

Muodonmuutos prosessi -22kg!