Koulut alkaa,tervetuloa uudet lukiolaiset :)

Heippa heii!

Koulut alkoi suurimalla osalla viime maanantaina. Itse olen jo opiskellut puolitoista viikkoa. Koulu alkoi mielestäni odotettua paremmin.

Otin ensimäiseen jaksoon vain kaksi ainetta, koska en koe, että valmistumisellani olisi kiire. Päätimme rexin kanssa, että vaihdan sittenkin aikuislukioon vasta ensi syksynä. Eli nyt on minulla virallinen ABI vuosi!
          Ajattelin siis tanssia wanhat 2018 sekä olla penkkareissa oman vuosiluokan mukana. Ajattelin, että ensivuosi on ns. "ylimääräinen" nelosvuosi. Eikä se minua haittaa yhtään, päin vastoin. Nyt minulla on aikaa itselleni ja muulle elämälle koulun ohella.

Ajattelin näin koulun alkajaiseksi kirjoittaa jotain ohjeita uusille lukiolaisille, koska olisin näitä itse kaivannut ensimäisenä vuonna. :)

1.Älä pelkää vanhempia oppilaita.
Itse kun siirryin lukioon, heti ovesta sisään astuessani huomasin, että lukiossa on vähän erilaista. Koulun vanhimmat, eli kolmoset sai ohittaa ruokajonossa (mitä kyllä itsekkin teen :D) ja heille kuului pressi (nykyään puolet akvaariosta). Pidin abeja pelottavina elvistelijöinä. (Älä huoli, olet sellainen itsekkin  abivuonna :D )2. Uskalla pyytää apua!
Ainakin meidän lukiossa apua saa aina kun pyytää. Oli asia mikä tahansa, aina siihen löydetään jokin ratkaisu. Matikasta pidetään pajaa, jossa voi mennä kysymään jos vaikka on ongelmia jonkin tehtävän kanssa. Muista ehdottomasti kuunnella neuvoja opettajilta ja muilta koulun henkilökunnalta, itse en kuunnellut ja kärsin seuraukset kakkosvuonna oman terveyden kanssa...


3. Muista, ettei ole kiire.
En nyt yritä saada lisää nelivuotisia opiskelijoita, mutta se oikeasti helpottaa opiskeluja huomattavasti. Elämä ei ole pelkkää opiskelua, suorittamista ja pakkopullaa. Monilla kavereillani oli todella rankat kaksi ekaa vuotta, kun kaikki jaksot oli ihan täynnä.

Hyvää kouluvuotta kaikille opiskelijoille tasapuolisesti!

Rakkaudella, Sinttumariaminttu

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tuhkasta nousi Mansikkatyttö

Osmon Superhölkkä, 3-sija!

Muodonmuutos prosessi -22kg!