Miten selviän koeviikoista?


Tämä on varmasti yksi kysytyimpiä kysymyksiä ysiluokkalaisilta tai ihmisitä jotka eivät käy lukiota. Miten selviän koeviikoista? Miten jaksan joka päivä tehdä uuden aineen kokeen ja valmistautua seuraavaan? Eikö aineet ala mennä päässä jo sekaisin? No, tässä ois nyt pari mun vinkkiä! ;)

Tosi asissa koeviikot eivät ole kauhean rankkoja. Ne ovat itseasiassa koko jakson helpoin viikko! Jos olet opiskellut asiat kunnolla kurssin aikana, ei sinulla ole enää kauheasti uutta asiaa opeteltavana. Silloin ei tarvitse kuin kerrata asiat edellisenä iltana, ja seuraavana päivänä näyttää osaamisesi tunnilla.

Monet sortuvat, varsinkin ensimäisillä koeviikoilla lukemaan edellisenä iltana koko kirjan läpi, kun tunneilla on vaan naurettu ja piirretty kynällä pulpettiin. Sitten onkin kiva paniikki päällä lukea kirja läpi, etkä todellisuudessa oppinut siitä yhtään mitään. Nukuit huonosti yön, koska lukemiseen meni suurin osa yöstä. Seuraavan päivän koe menee ihan penkin alle.    Kannattiko?Parhaiten koeviikosta selviää siis opiskelemalla tunnilla. Nukkumalla joka yö tarvittava määrä ja syödä. Kokeeseen lukemisen avuksi voit käydä ulkona haukkomassa vähän raitista ilmaa.

Noh, miten sitten saada itsensä kertaamaan niihin kokeisiin, kun kiinnostaisi moni muukin asia?
Mä niiin tiedän tän tunteen. Vaikka kuinka olisi lukiossa ja tavoitteeet kurssiarvosanoista on korkealla, silti joskus ei vaan yksinkertaisesti kiinnosta. Itse kuitenkin olen huomannut parhaaksi keinoksi lahjoa itseäni lukemaan. :D

Joo, kuulostaa höpsöltä, mut mulla se toimii! Sain esimerkiksi tehtyä historian kahdeksan sivuisen esseen, lupaamalla itselleni, että kun teen sen, saan illala katsoa elokuvaa ja syödä vähän karkkia. Tänään sain itseni tekemään kaikki äikän kurssitehtävät (meni 5,5 tuntia) ja ajattelin lähteä salille sen kunniaksi vähän pumppaamaan.

Näiden "lahjontojen" ei siis tarvitse olla mitään huippu kalliita tai erikoisia. Kannattaa valita sellaisia asiota, mitkä ovat tehneet sinut ennenkin iloiseksi, ja vahvistaisi opiskeluasi.

Tuleville lukio opiskelijoille: Älkää pelätkö koeviikkoja, ne on oikeastaan todella chillejä viikkoja B).


Nähdään ensiviikolla taas uuden tekstin parissa!

- Sinttumariaminttu


Onko sinulla ideoita mistä haluaisit minun kirjoittavan? Kommaa alas oma ideasi ja saa ylläri palkinto ;)


Seuraa mua myös muualla:

Snabchat: sinttumaria
instagram: sinttumaria
facebook: Sini Liimatainen / Sinttumariaminttu

yhteydenotot: sinttumariaminttu@gmail.com

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tuhkasta nousi Mansikkatyttö

Osmon Superhölkkä, 3-sija!

Muodonmuutos prosessi -22kg!