Avioliittoleiri 2017, yhdessäolon salaisuusHei!
Siitä on nyt pitempi aika kun julkaisin viimeksi. Parissa viikossa on kerennyt tapahtua vaikka mitä ihanaa. Olin töissä avioliittoleirillä lastenohjaana 5-6 vuotiaissa tytöissä. Leirin jälkeen olen maannut viikon sängynpohjalla flunssassa.
          Tämän vuoden leiri oli mielestäni erityisen hyvä aikaisempiin vuosiin verrattuna, jolloin olen itse ollut mukana. Tutustuin ensimäistä kertaa leirillä uusiin ihmisiin, jotka osoittautuivat todella ihaniksi. Toivon, että nään heidät ensi leirillä, jotta saataisiin yhtä mahtava leiri ensivuodellekin!
           Lapset olivat todella ihania. Jo ennen leirin alkua tunsin, että Jeesus on läsnä koko leirin ajan ja ohjaa meitä tekemään oikeita valintoja lasten ja muidenkin asioiden suhteen. Tämän huomasin, kun näin ensi kertaa omat nimetyt lapseni. Minulla oli 4 ihanaa tyttöä, omilla mielipiteillä ja vahvoilla tunteilla varustettuna. Varsinkin nuorimpien kohdalla tunsin, kuinka Jumala siunasi heitä, koska tiesin, että juuri minä osasin ja pystyin hoitamaan heitä, ottamaan heidän erikoiset piirteensä huomioon ja kunnioittaa heidän omia mielipiteitään ja tahtoaan, kun taas samalla sain ohjata ja keskustella heidän kanssa asioista ja miettiä asioita myös lapsen näkökulmasta.
          Leirillä tunsin paljon yhteen kuuluvuutta muiden leiriläisten, niin nuorien ja vanhempien kanssa. Illalla nuorten toiminnassa cafe good moodissa sain paljon hengen ravintoa, joka auttoi jaksamaan koko leirin hyvissä voimissa.

Photo by: @sinttumariaminttu, lupa kuvien julkaisemiseen on kysytty lapsien vanhemmilta.
Yhdessäolo ja yhdessä tekeminen oli voimaannuttavaa myös lapsille. 
photo by: @sinttumariaminttu
 Lupa kuvien julkaisemiseen on kysytty lapsien vanhemmilta.


Leirin lopuksi on aina haikeaa, kun lapset haetaan viimeistä kertaa pois hoidosta, vanhemmat kiittävät ja halaavat, joskus annetaan myös lahjoja. Jotkut lapset eivät haluaisi vielä lähteä. Leirin viimeinen päivä oli minullekin vaikea, mutta tieto siitä, että saatan nähdä heitä vielä tulevilla leireillä lohdutti minua suuresti :)

Minkälainen leiri on?
 Pieksämäen avioliittoleiri kestää n.viikon. Lastenleirille voi päästä töihin apu-ohjaajaksi, ohjaajaksi tai vastaavaksi eri ikäryhmiin tai pajoihin. Leiri on aika työntäyteinen. Itse en osaa sanoa muuten kuin 5-6 vuotiaista, että kävimme erilaisissa pajoissa kuten: tanssi-,käsityö- ja painantapajassa. Hoitojakso kestää noin. 3-4 tuntia, ja päivässä niitä on yleensä kaksi. 
          7-12 vuotiaat voivat päättää millaiselle leirille menee, vaihtoehtoja voivat olla mm.: seikkailu, bändi tai kädentaito leiri. Hekin kiertävät pajoissa. Pajoissa voi olla myös jotain hengellistä "ravintoa" myös lapsille ja ohjaajille.
         Illalla ohjaajille oli iltapalaa catakombissa ja cafe good moodissa. Cafe:ssa oli myös bändi joka soitti ylistys musiikkia ja illalla oli yleensä joku puhumassa rohkaisuna meille muille.

Miten pääsen mukaan ensivuoden leirille?
Paremman avioliiton sivuille tulee ilmoitus --> hae ohjaajaksi Pieksämäen leirille. Siellä voi hakea ohjaajaksi. Ilomoittautuminen alkaa yleensä aika aikaisin keväällä ja jatkuu ainakin kesäkuun alkuun. 

Mitä hyödyn leiristä?
 Leiriltä saa paljon työkokemusta, hyvän työtodistuksen ja taskurahan. Työtodistus on ollut kätevä, sillä olen kuullut, että sen asioista on saatu työ- ja koulutuspaikkoja.

Nähdään tulevissa teksteissä! Yritän parannela itseni pois tästä flunssasta! :)

@sinttumariaminttu 

          
            Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tuhkasta nousi Mansikkatyttö

Osmon Superhölkkä, 3-sija!

Muodonmuutos prosessi -22kg!