Sitä itserakkausjuttuu

Hei!
Siitä on taas jo tovi, kun olen kirjoittanut tänne viimeksi. Tämä ei johdu siitä, että olisin unohtanut blokini tai, että minulla ei olisi ideoita. Päinvastoin. Ideoita kirjoittamiseen löytyisi vaikka millä mitalla. Ainut ongelma vaan on, että en oikeen tiedä, että miten aloittaisin.
Sain kuitenkin todella hyvän idean uusimmasta Demi lehdestä ja tekstiä alkoi taas tulvia sisälläni.

Demin kannessa oli paljon myönteisiä sanoja; olet vahva ja kaunis. Minun on tehnyt mieli aikaisemminkin kertoa tästä, mutta vasta nyt sain sanoja ajatuksilleni.

Miten minä opin rakastamaan itseäni?
Viimeiset kahdeksan kuukautta ovat olleet myös tämän takia erittäin ihania kuukausia. (Olin joutunut sairaslomalle, joka kesti 6 kk) Olin niin väsynyt, enkä jaksanut edes meikata. Peilistä katsoi väsynyt haamu.
Lomani aikana kuitenkin opettelin pitämään itsestäni huolta; käymään suihkussa säännöllisesti, pestä naama ja rasvata se kaksi kertaa päivässä sekä kartoittamaan myös fyysistä tasapainoa esim. liikunnan avulla.
Joka päivä katsoin itseäni peilistä ja moitin itseäni, kun olin päästänyt itseni näin pahaan kuntoon myös fyysesti.
Kun olin ollut jo useampia kuukausia ilman meikkiä ihoni oli paljon paremmassa kunnossa. Pikkuhiljaa aloin jo hymyilemään omalle peilikuvalleni. "Ehkä minussa onkin jotain kaunista" Laihtumisen myötä aloin pitämään myös uudesta ulkomuodostanikin.
Muiden sanat, kuten: "oletpa kaunis" tai "sinulla on kauniit silmät" tuntuivat aina jotenkin todella tyhjiltä. "Eivät he sitä oikeasti tarkoittaneet". Opin rakastamaan itseäni vasta, kun itse tajusin, että minussa on jotakin kaunista.
En tarkoita tällä, että pitäisit itsestäsi vain ilman meikkiä tai laihemmalla kropalla. Pidän myös toisten ihmisten ulkomuidoista, oli ne sitten meikattuja tai ei. Jokainen on omalla tavallaan kaunis.Vinkkejä itsensä rakastamiseen:

1. Katso jokapäivä itseäsi peilistä ja yritä löytää itsestäsi jotain mistä pidät.
Okei, kuulostaa aika kliseiseltä, mutta se oikeasti toimii. Alkuun se voi olla jokin pieni juttu kuten, jokin luomi tai silmät. Kiinnitä huomiota niihin kohtiin itsessäsi jotka tekevät sinut uniikiksi.

2.Mieti päivästäsi ja itsestäsi joka päivä ainakin 3 hyvää asiaa.
Ei kaikki päivät voi olla hyviä. Jokaisen meidän elämässä on päiviä, jolloin kaikki tuntuu menevän ihan paskaksi ja missään ei ole mitään järkeä. Varsinkin nuorten käyttämä slangi "mul on bäd hairdei" pitää joskus ihan paikkaansa. Silti jokaisessa päivässä on pakko olla jotain hyvää.

3. Arvosta itseäsi ja omia mielipiteitäsi, ne tekevät sinusta sinut!
 Joskus sisäinen kauneus on ulkoista kauneutta tärkeämpää. Vaikka jotkut tuntemattomat ihmiset kehuisivat joitakin ihmisisiä kauniiksi somessa, se ei tarkoita, että henkilö, jolle kehut tulee tuntisi itsensä kauniina niiden vuoksi. Vain lähimmät ihmiset, kuten perhe tai ystävät näkevät millainen todella olet, myös sisältä. He arvostavat sinua, ja niin sinukin pitäisi arvostaa myös itseäsi.

4. Vietä itsesi kanssa aikaa, tee jotain mistä pidät.
Itse ainakin opin pitämään itsestäni, vasta kun aloin viettämään itseni kanssa aikaa. Saatoin yksin vain katsella elokuvaa tai värittää. Minusta se oli kivaa, vaikka olin yksin. Huomasin, että sekin voi tehdä minut onnelliseksi.

5. Opi tuntemaan myös itsesi.
 Joskus itsestään on vaikea tykätä, jos ei edes tiedä itseään. Kuulustele omia fiiliksiäsi ja tunteitasi. Vähitellen opit tuntemaan omat käyttäytymismallisi ja on helpompaa olla armollisempi itselleen.

6. Älä häpeä itsesi rakastamista, se tekee sinut onnelliseksi!
Joidenkin ihmisten on vaikea rakastaa itseään, koska he kokevat sen jotenkin ylimielisenä. Kuitenkin itsensä rakastaminen on eri asia kuin ylimielisyys. Itsensä rakastaminen on itsestään pitämistä ja arvostamista ihmisenä. Se ei tarkoita, että pitäisit itseäsi muiden ihmisten yläpuolella. Olemme kuitenkin loppupeleissä kaikki samalla viivalla.

Tulen varmasti kirjoittamaan tästä aiheesta joskus toistekkin.

Linkkaan tähän loppuun Mariskan biisin "itserakkausjuttuu"

https://open.spotify.com/album/6z40wvlvEKBItR7HwDM5SY 

Nähdään seuraavassa tekstissä - sinttumariaminttu

Kommentit

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tuhkasta nousi Mansikkatyttö

Osmon Superhölkkä, 3-sija!

Muodonmuutos prosessi -22kg!